Voor Vodafone Business is duurzaamheid een vanzelfsprekende standaard

Voor Vodafone Business is duurzaamheid een vanzelfsprekende standaard

Duurzaamheid is niet langer een optionele toevoeging, maar eerder een essentieel onderdeel van de retailsector. Met wereldwijd meer dan 15.000 retailwinkels heeft Vodafone Business een diepgaande ervaring opgebouwd in het integreren van duurzaamheid in al haar facetten. Consumenten verwachten het, bedrijven spelen er massaal op in. Retailers zien steeds meer mogelijkheden om groen en winstgevend met elkaar te verenigen.

Even een paar cijfers om mee te beginnen. 53% van de merken ziet duurzaamheid als topprioriteit. 40% investeert in duurzamere verpakkingen. En 60% introduceert producten met een positief effect op milieu of samenleving.

Vanuit deze uitgebreide praktijkervaring delen we bij Vodafone Business graag 5 praktische tips om ook stappen te zetten richting meer duurzaamheid.

1. Ruimtes efficiënter inrichten
Deel kantoren, winkels en magazijnen efficiënter in, hiermee bespaar je ook op vierkante meters. Automatiseer de verlichting en verwarming met sensoren die reageren op activiteiten van gebruikers en bezoekers, waardoor ze niet altijd aan hoeven te staan. Investeer in zuinigere apparatuur om te besparen op energiegebruik en kosten. Zelf monitoren we bij Vodafone Business het werkklimaat op al onze locaties. Dit zorgt onder werknemers voor meer productiviteit en betrokkenheid en is prettiger voor de bezoekende klanten. Door optimaal gebruik te maken van ruimtes en bezetting, toegangscontrole, beveiliging en slim parkeren, bespaar je kosten en levert het beter gebouwbeheer op. Zo houd je continu grip op je verbruik van energie en water en de afvalstromen.

2. Zorg voor minder uitstoot
Er zijn verschillende manieren om je uitstoot te verminderen. Door over te stappen op hernieuwbare energiebronnen en transport en logistiek te optimaliseren, verbeter je de energie-efficiëntie van je bedrijf. Het bevorderen van afvalvermindering, duurzaam inkopen en investeren in groene technologieën zijn ook effectieve strategieën om de impact op het milieu te verminderen. 

Door te kiezen voor slimme oplossingen, wordt het makkelijker om energie te besparen. Denk aan kleinere systemen die je energieverbruik nauwkeurig meten en analyseren. Onze nieuwste aircosystemen zijn bijvoorbeeld zelflerend en zorgen voor voorspellende klimaatbeheersing zonder in te leveren op comfort. Intelligente schappen voorkomen onnodige verlichting en koeling. In onze VodafoneZiggo winkels heeft de allereenvoudigste aanpassing een enorme besparing opgeleverd: door de winkeldeuren tijdens de koudere maanden niet meer de hele dag open te zetten besparen we in één jaar bijna honderd kuub gas voor verwarming.

3. De hele keten kan duurzamer
Sluit je kostbare apparaten aan op het Internet of Things, waardoor je altijd op de hoogte bent van hun status. Daarnaast profiteer je probleemloos dankzij voorspellend onderhoud en voorkom je downtime. Ook stelt alle data je in staat om de logistiek van voertuigen en goederen te optimaliseren. En vergeet niet partners te selecteren die zelf ook bijdragen aan meer duurzaamheid. Zo dragen we samen bij aan duurzaamheid.

4. Zo verduurzaamt u intern
Breng opslag en beheer van data onder in de cloud en bespaar op papiergebruik door voorraadbeheer te digitaliseren. Gebruik elektronische systemen voor facturering en betaling. Bied je medewerkers de middelen om op afstand samen te werken wanneer dit mogelijk is. Dit zorgt voor minder woon-werkverkeer en biedt werknemers meer flexibiliteit om hun baan in te vullen naar hun wensen.

5. Het goede voorbeeld geven
Onderschat niet het effect van het goede voorbeeld geven! Je initiatieven op het gebied van duurzaamheid zullen aanstekelijk werken. Benadruk het belang dat je hecht aan de gemeenschappelijke doelen die we als samenleving hebben op het gebied van duurzaamheid. Communiceer erover met partners – en met consumenten!

Ontdek de nieuwe trends in retail
Duurzaamheid biedt een veerkrachtigere en gezondere toekomst voor ons allemaal. Door deze praktische tips toe te passen en te streven naar verbetering, kunnen we samen een positieve impact hebben op het milieu, de maatschappij en de economie. 

Naast duurzaamheid speelde er nooit méér in retail dan nu. Op https://vodafone.nl/retail ontdek je meer over de kansen die er liggen en hoe Vodafone Business jouw partner kan zijn. Hier vind je ook ons nieuwe e-book, waar we de belangrijkste ontwikkelingen in retail voor jou op een rij zetten. 


 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!