Decathlon sluit Belgisch distributiecentrum

Decathlon sluit Belgisch distributiecentrum

Eind vorig jaar werd de sportretailer ervan beschuldigd zijn e-commerceactiviteiten naar Nederland te willen verhuizen, zonder hier het dc-personeel over in te lichten.

Decathlon heeft aangekondigd zijn Belgische dc in Willebroek eind dit jaar te gaan sluiten. Volgens diverse Belgische media de sluiting als gevolg dat 132 van de 163 banen worden geschrapt. De sportretailer zelf zegt de medewerkers op andere functies in het bedrijf te willen neerzetten.

"Het is voor ons van vitaal belang om dit project te realiseren zonder de arbeidscontracten van onze teamgenoten eenzijdig te moeten beëindigen", aldus country leader België, Louise Chekroun. De Belgische vakbonden zijn sceptisch over het plan om de ruim 100 medewerkers op nieuwe functies te krijgen. 

Met het sluiten van het dc zegt het bedrijf zijn ‘Europees netwerk van magazijnen te evolueren'. Dat moet er onder meer voor zorgen dat levertijden wordne verkort en het bedrijf flexibeler kan inspelen op de verkoop van tweedehands. Ook verzekert Decathlon dat het sluiten van het dc geen impact heeft op de commerciële activiteiten. 

Onrust in België 
De vermoedens over het sluiten van het dc bestaan al langer. Eind vorig jaar dienden Belgische vakbonden een strafklacht in tegen Decathlon, waarin de sportretailer ervan werd beschuldigd zijn e-commerceactiviteiten naar Nederland te willen verhuizen, zonder hier het dc-personeel over in te lichten. Daarin zou zich niet hebben gehouden aan de Belgische wet-Renault, die bedrijven verplicht om bij een grote ontslagronde met de vakbonden te bekijken of er alternatieven zijn. 

Eerder dat jaar was het ook al onrustig, toen het dc-personeel in Willebroek het werk neerlegde omdat ze (anders dan het winkelpersoneel) geen bonus hadden ontvangen. 

Verder lezen?

Maak een gratis account en krijg;
✅ toegang tot al het retailnieuws;
✅ de nieuwsbrieven van RetailTrends;
✅ de mogelijkheid om te reageren op artikelen.
     

Wil je geen account, maar wel dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws en de opkomende trends in de retailmarkt? Schrijf je dan hier in op onze gratis nieuwsbrieven.

 

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul je wachtwoord nogmaals in ter controle.

Log in met LinkedIn

Wanneer je m.b.v. social media inlogt, ga je akkoord met onze privacyverklaring.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!