Versterk de merkbeleving in jouw winkel met digital signage

Versterk de merkbeleving in jouw winkel met digital signage

Bij First Impression jagen we een ultieme shopping experience na waarbij jouw fysieke winkel en online kanalen elkaar versterken. Ontdek hoe digital signage jouw omnichannel-strategie een boost geeft.

Versterk de voordelen van online en offline shoppen met digitale oplossingen voor de fysieke winkel of showroom. Met slimme en aantrekkelijke sales support solutions zorg je dat klanten altijd vinden wat ze zoeken. Zo verhoog je je verkoop én je cross- en upsell-mogelijkheden. Laat de tools werken voor je verkoopmedewerkers, zodat ze klanten nog beter kunnen adviseren. Onze innovaties zoals de 'endless aisle', virtuele assistenten, en slimme paskamers passen uitstekend binnen een omnichannel-strategie. We lichten deze technologieën graag verder toe:

Innovatie 1: de 'endless aisle'
Online shops blinken uit in het geven van inzicht in bijvoorbeeld voorraad, beschikbare kleuren, maten en merken. Een fysieke winkel heeft uiteraard te maken met een beperkt winkeloppervlak. Retailers zien soms een uitdaging in het tonen van een zo compleet mogelijk assortiment in hun winkel. De ‘endless aisle’ – in het Nederlands letterlijk het eindeloze schap – biedt hiervoor een goede oplossing. Het voorkomt dat klanten misgrijpen in jouw winkel en heil zoeken bij een andere fysieke winkel of webshop om toch hun geliefde product te kunnen bemachtigen.

Ook biedt het een uitkomst bij winkels met een premium locatie midden in een grote stad. Aangezien de winkeloppervlaktes daar vaak dramatisch klein en de vierkante meters erg duur zijn, kun je toch je volledige assortiment bieden in een ruimte die beperkt is. Via een interactieve zuil in de winkel kan de klant zijn gewenste product opzoeken. De displays op de zuil geven informatie en tegelijkertijd sfeerbeelden als een soort etalage om de winkelervaring zo echt mogelijk te laten lijken. De klant bestelt zijn product(en) en laat deze thuisbezorgen, voor een soepele shopping ervaring die de kracht van jouw omnichannel-strategie benadrukt.

Innovatie 2: de virtuele winkelmedewerker
Klanten zoeken vaak informatie over producten via hun smartphones, zowel voor als tijdens het winkelen. Het is daarom van belang dat je als retailer de controle behoudt over de verstrekte productinformatie. Een virtuele winkelmedewerker kan hier een cruciale rol in spelen. Deze technologie kan dienen als informatiezuil voor vragen die klanten liever niet aan een verkoopmedewerker stellen, met de mogelijkheid om een directe verbinding met een specialist te maken, zoals een medisch specialist voor medische hulpmiddelen of een technisch specialist voor elektronica.

Daarnaast kan de virtuele winkelmedewerker ook gebruikt worden als productvergelijker. Bijvoorbeeld in een warenhuis kan een zuil bij het keukenassortiment worden geplaatst om klanten te helpen bij het vergelijken van keukengerei. Na het beantwoorden van enkele vragen over hun keuken, wensen en gebruik, worden klanten opties getoond van pannen van verschillende merken en prijsklassen. Uiteindelijk wordt de klant in de winkel naar de juiste pan geleid of kan deze direct via de zuil thuis laten bezorgen, wat het winkelproces vereenvoudigt en het sjouwen van tassen vermindert.

Innovatie 3: slimme paskamer met RFID-technologie
De slimme spiegel biedt een geavanceerde omnichannel-ervaring in de paskamer. Elk kledingstuk is uitgerust met een RFID-tag waardoor de spiegel de items direct herkent. Je kunt allerlei (touch) opties toevoegen aan de spiegel, zoals het oproepen van de verkoopmedewerker, het bekijken van de voorraad in de winkel en het zoeken van bijpassende items. Er bestaan ook varianten van de slimme spiegel die geen paskamer vereisen; klanten kunnen items simpelweg voor de spiegel houden om informatie over maten, kleuren, en voorraad te bekijken, wat het winkelproces aanzienlijk vereenvoudigt.

Bij First Impression leiden we de weg met technologie die je fysieke winkels verrijkt en perfect integreert met je onlinestrategie. Onze oplossingen maken winkelen niet alleen efficiënter, maar transformeren het ook tot een ware shopping experience. Bezoek onze website of neem direct contact op om te ontdekken hoe onze technologieën jouw omnichannel-strategie kunnen versterken en je winkels naar een hoger niveau kunnen tillen.

Plan een bezoek aan Europa’s meest innovatieve experience center. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!