Vinted buigt verlies om in winstgevendheid

Vinted buigt verlies om in winstgevendheid

Het tweedehandsplatform noteerde in 2023 een omzet van 596,3 miljoen euro.

Vinted heeft in 2023 61 procent meer omzet geboekt dan in het voorgaande boekjaar. Dat blijkt uit cijfers die het Litouwse bedrijf vandaag publiceerde. 

Het tweedehandsplatform noteerde in 2023 een omzet van 596,3 miljoen euro. De aangepaste ebitda kwam uit op 76,6 miljoen euro, terwijl de nettowinst goed was voor 17,8 miljoen euro. In 2022 schreef Vinted nog een nettoverlies van 20,4 miljoen euro in de boeken. De omzet kwam toen uit op 370,2 miljoen euro.

De resultaten zijn volgens het c2c-platform te danken aan een sterkere aanwezigheid in bestaande markten. Daarnaast betrad Vinted nieuwe markten als Denemarken, Finland en Roemenië. Ook richt Vinted zich nadrukkelijker op de verkoop van luxe items.

“Tweedehands fashion is relatief gezien nog altijd een onvolwassen markt en een klein onderdeel van de branche”, zegt ceo Thomas Plantenga. “De prestaties over 2023 bewijzen dat we een sterke groei kunnen realiseren en dat we voorop lopen in een markt met een enorm potentieel.”

Vinted onderzoekt daarnaast de mogelijkheden voor nieuwe overnames. In 2022 lijfde het bedrijf al het Duitse Rebelle in. De platforms werden uiteindelijk samengevoegd, waarna de webshop van Rebelle verdween. Eind 2023 sloot Vinted een doorlopende kredietfaciliteit van 50 miljoen euro af bij BNP Paribas en ING Bank, die potentiële  investeringen als fusies en overnames mogelijk moet maken. 


Vinted wordt sinds 2016 geleid door de Nederlandse Plantenga. Hij werd ingevlogen om het noodlijdende platform weer op de rails te krijgen. Bekijk hier hoe Vinted de markt van tweedehands fashion vormgeeft.

Dit is een premium artikel

Verder lezen?

Sluit je net als 2.500 bedrijven aan bij de RetailTrends-community

Slechts €10 voor de eerste maand

Word member van RetailTrends en krijg;
✅ toegang tot alle premium content;

✅ het RetailTrends-magazine (print + online);

✅ net als 40.000 nieuwsbriefabonnees dagelijks het laatste nieuws in je mailbox;

✅ gratis vacactureplaatsingen op RetailTrends Jobs;

✅ korting op RetailTrends-events.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!