Detailhandel zet weer meer om

Detailhandel zet weer meer om

De detailhandel in Nederland heeft in maart 4,8 procent meer omgezet dan in dezelfde maand vorig jaar. De online omzet steeg eveneens ten opzichte van maart 2023. Dat blijkt uit cijfers van het CBS.

De omzetstijging houdt nu al 3 jaar aan. De laatste keer dat er minder omzet geboekt werd dan een jaar eerder in dezelfde periode was in februari 2021.  

Zowel in de foodbranche (+2,3 procent), als in de non-foodbranche (+6,2 procent) was er een stijging in omzet voor retailers. Vooral drogisterijen (+10,5 procent), winkels in schoenen en lederwaren (+9,5 procent) en kleding (+9 procent) deden het beter. Winkels in consumentenelektronica en witgoed (-5,1 procent) en meubels en woninginrichting (-8,7 procent) zagen hun omzet opnieuw dalen.

Online
Online werd er in maart 2,3 procent meer omgezet dan vorig jaar. Pure players zetten 3,2 procent meer om. Anders dan in de fysieke winkels, daalde de omzet van kleding- en modeartikelen online met 4,6 procent. In consumentenelektronica werd 3,3 procent minder onlineomzet geboekt.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!