Hugo Boss ziet omzet iets dalen, winst stijgt

Hugo Boss ziet omzet iets dalen, winst stijgt

De omzet was in het eerste kwartaal van 2023 nog 1,065 miljard euro. In 2024 noteert het bedrijf in die periode 1,034 miljard euro omzet.

Hugo Boss heeft in het eerste kwartaal van dit jaar 2 procent minder omzet geboekt dan in het eerste kwartaal van 2023. Wel blijft de omzet van het bedrijf iets meer dan 1 miljard.

De omzet was in het eerste kwartaal van 2023 nog 1,065 miljard euro. In 2024 noteert het bedrijf in die periode 1,034 miljard euro omzet. De fashionretailer wijt de daling in omzet aan fluctuerende wisselkoersen. De winst van het bedrijf groeide wel ten opzichte van vorig jaar. In het eerste kwartaal liep deze 6 procent op tot 69 miljoen euro. Dat was nog 65 miljoen euro in het eerste kwartaal van 2023.

Hugo Boss kondigde in de meest recente jaarcijfers aan dat het bedrijf in 2024 naar een omzet van 5 miljard euro wil. Het merk stelt in de kwartaalcijfers dat het er, mede door de wisselkoersen, van uitgaat dat het aan het eind van het jaar een omzet heeft geboekt tussen de 4,3 en 4,45 miljard euro.

Deze maand werd bekend dat Hugo Boss zijn activiteiten in Rusland definitief staakt. Hoewel het merk al 2 jaar niet meer operationeel was in het land, zijn nu al zijn activiteiten in het land aan wholesalepartner Stockmann verkocht.

Dit is een premium artikel

Verder lezen?

Sluit je net als 2.500 bedrijven aan bij de RetailTrends-community

Slechts €10 voor de eerste maand

Word member van RetailTrends en krijg;
✅ toegang tot alle premium content;

✅ het RetailTrends-magazine (print + online);

✅ net als 40.000 nieuwsbriefabonnees dagelijks het laatste nieuws in je mailbox;

✅ gratis vacactureplaatsingen op RetailTrends Jobs;

✅ korting op RetailTrends-events.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!