Big Bazar trekt moederbedrijf mee in faillissement

Big Bazar trekt moederbedrijf mee in faillissement

De koopjesketen meldt aan RetailTrends dat het faillissement van de holding geen impact heeft voor Big Bazar in België. 

De Nederlandse holding achter Big Bazar is 10 maanden na het faillissement van de koopjesketen nu ook failliet verklaard. Het faillissement heeft geen verdere gevolgen voor de Belgische activiteiten, meldt de keten desgevraagd aan RetailTrends. 

Big Bazar Holding viel tot op heden buiten de val van de gelijknamige koopjesketen. Curator Wybe Mollema verklaart aan RTL Z: "Er waren legio crediteuren die destijds een faillissement van de holding hadden kunnen aanvragen, omdat de houdstermaatschappij zich in een aantal gevallen garant had gesteld voor de schulden van de winkelketen. Alleen heeft tot dusverre niemand het faillissement aangevraagd. Tot nu dus."

De curator maakt niet bekend welke schuldeiser het faillissement heeft aangevraagd. Meerdere crediteuren zouden nog moeten worden betaald. Daarentegen heeft het faillissement van de holding geen personele impact, omdat het bedrijfsonderdeel niet meer actief is. 

België gaat door
De koopjesketen meldt aan RetailTrends dat het faillissement van de holding geen verdere impact heeft op de activiteiten in België. Eind vorige week bleek nog dat het bedrijf bezig is met een grote reorganisatie, wat vermoedelijk meerdere winkelsluitingen als gevolg heeft. Wel heeft de discounter nog groeiambities, en opent volgende maand een eerste winkel volgens een nieuw format. 

Mollema meldt aan RTL Z dat Big Bazar in België nog 1 miljoen euro verschuldigd is aan de holding. Dat zou te maken hebben met geleverde winkelvoorraden aan de Belgische tak van het bedrijf, die volgens de curator niet betaald zijn. Big Bazar heeft dit nog niet bevestigd aan RetailTrends.

Dit is een premium artikel

Verder lezen?

Sluit je net als 2.500 bedrijven aan bij de RetailTrends-community

Slechts €10 voor de eerste maand

Word member van RetailTrends en krijg;
✅ toegang tot alle premium content;

✅ het RetailTrends-magazine (print + online);

✅ net als 40.000 nieuwsbriefabonnees dagelijks het laatste nieuws in je mailbox;

✅ gratis vacactureplaatsingen op RetailTrends Jobs;

✅ korting op RetailTrends-events.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!