Duurzaamheid steeds belangrijker bij keuze voor relatiegeschenken

Duurzaamheid steeds belangrijker bij keuze voor relatiegeschenken

Organisaties die hun medewerkers en zakelijke relaties komende zomerperiode verrassen met een relatiegeschenk, zullen hierbij steeds nadrukkelijker rekening houden met het thema duurzaamheid. Een cadeau moet bruikbaar zijn, zodanig dat deze niet direct in de prullenbak of lade van een kast verdwijnt. Het past bij de maatschappelijk verantwoorde en duurzame manier van ondernemen die door veel bedrijven in de retail wordt nagestreefd. 

Duurzaamheid is niet het enige thema waarmee rekening gehouden dient te worden bij bijvoorbeeld handdoeken, drinkflessen of mokken bedrukken. Kijk ook kritisch naar de originaliteit van een relatiegeschenk en de boodschap die je over wilt brengen. In dit artikel lees je er meer over. 

Stimuleer het offline contact tussen collega’s 
Een van de boodschappen die je over kunt brengen: het stimuleren van offline contact tussen collega’s. Als gevolg van het hybride werken wordt binnen bedrijven steeds meer digitaal, online gewerkt. Notitieblokken bedrukken stimuleert collega’s om elkaar wat vaker fysiek op te zoeken en het gesprek aan te gaan op kantoor of in een winkelpand. Een notitieblok is daarbij duurzaam, daar het altijd van pas komt. Overigens niet alleen bij fysieke meetings, maar ook bij online overleggen. 

Tip: onderschat ook het belang van teamuitjes op locatie niet in de huidige tijd. Het helpt het teamgevoel op te wekken en houdt medewerkers betrokken bij de organisatie. Dit verkleint de kans dat zij overstappen naar een concurrent. Met de huidige krapte op de arbeidsmarkt is dat laatste steeds aantrekkelijker voor medewerkers. Zeker als andere werkgevers bereid zijn om fors meer salaris uit te keren. 

Zet in op de duurzame inzetbaarheid van medewerkers 
Naast de mogelijkheid om het offline contact tussen collega’s en zakelijke relaties te stimuleren, kun je met bedrukte relatiegeschenken inzetten op de duurzame inzetbaarheid van je personeel. Werken in de retail kan behoorlijk zwaar zijn; het vergt veel van het lichaam van je medewerkers. Om de kans op een langdurige uitval te verkleinen, is het belangrijk dat zij ook buiten werktijd voldoende bewegen. Het helpt hen fit te blijven en het hoofd te legen. Denk aan een ronde hardlopen, fietsen of wandelen. 

Je stimuleert hen te bewegen door bijvoorbeeld te kiezen voor het bedrukken van drinkflessen of bidons. Een drinkfles zorgt er daarnaast voor dat een medewerker wordt aangezet om gedurende de werkdag voldoende te drinken. Naast een bedrukte drinkfles, zijn er meer outdoor relatiegeschenken die je zou kunnen overwegen. Denk aan een verrekijker, een activity tracker of stappenteller, items voor in de tuin, enzovoorts.  

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!