Detailhandel zet meer om, faillissementen stijgen ook

Detailhandel zet meer om, faillissementen stijgen ook

De Nederlandse detailhandel heeft in het afgelopen kwartaal 4 procent meer omgezet dan in dezelfde periode een jaar eerder. Het aantal retailfaillissementen nam ook toe. Dat blijkt uit de kwartaalcijfers van het CBS.

De omzetstijging is voor een groot deel te danken aan het aantal producten dat door consumenten werden gekocht (+3,1 procent). Er werden meer goederen verkocht in de drogisterijen (+5,3 procent), in de kledingbranche (+8 procent) en in schoenen- en lederwaren (+2 procent). Ook doe-het-zelfwinkels zagen 3,5 procent meer producten verkocht worden. Consumentenelektronica bleef als enige gespecificeerde branche achter (-5,1 procent).

Ook online groeide de omzet in het eerste kwartaal van 2024 met 3,8 procent. De pure players gingen er zelfs met ruim 5 procent op vooruit.

Faillissementen
De faillissementen in de detailhandel zijn toegenomen in het eerste kwartaal van 2024 ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Afgelopen kwartaal gingen 98 detailhandelaren failliet, tegenover 86 vorig jaar. De laatste keer dat er in het eerste kwartaal van een jaargang minimaal 98 retailers failliet gingen was in 2018 (100). Wel nam het aantal faillissementen af ten opzichte van het kwartaal ervoor. In het laatste kwartaal van 2023 gingen er 117 bedrijven failliet.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!