Tuinstoel vaak van ‘fout hout’

Tuinmeubelen bevatten vaak ‘fout hout’, aldus Milieudefensie. Dat presenteerde er gisteren een onderzoek over. De meeste bedenkingen heeft Milieudefensie bij de meubelen van Gamma, Hema en Ikea. De organisatie rekent alleen hout met het FSC-keurmerk tot goed hout.

Van Gamma’s tuinmeubelen is 61 procent daarmee ‘fout’. Anne van Schaik van Milieudefensie: “De intentieverklaring uit 1993 dat Gamma eind 1995 alleen nog FSC-hout zou verkopen, is nog niet uitgevoerd. Gamma-woordvoerder Eric Jan Schipper in een reactie: “Alle tuinmeubelen nu van FSC-hout maken is onhaalbaar.” Volgens hem is de hoeveelheid FSC-hout in Gamma’s assortiment de afgelopen twaalf maanden verdubbeld tot 36 procent.

Ikea heeft een eigen keurmerk, maar volgens de milieuorganisatie is 96 procent van het Ikea-hout ‘fout’. Woordvoerder Ellen van den Boomgaard: “Ons keurmerk is breder dan dat van FSC. Naast de herkomst van hout kijken we naar het energieverbruik bij de productie.” Hema verkoopt helemaal geen FSC-hout, stelt Milieudefensie. Het warenhuis geeft echter wel aan FSC-hout te verkopen. Hema was niet bereikbaar voor commentaar.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!