BikeFlip mikt met derde winkel op Rotterdam

BikeFlip mikt met derde winkel op Rotterdam

"We hebben een paar Rotterdammers zover gekregen om onze winkel te bezoeken in Amsterdam, maar zoals je begrijpt is dat niet echt gewenst."

Kinderfietsabonnement BikeFlip opent dit jaar nog een nieuwe winkel en werkplaats in Rotterdam. Waar de voormalig RetailRookie of the Year nog geen jaar geleden zijn eerste conceptstore opende in Amsterdam, wordt de havenstad alweer de derde locatie. 

"We merken er echt veel animo", zegt medeoprichter Paul Remie over de Nederlandse havenstad. "We hebben een paar Rotterdammers zover gekregen om bij ons langs te komen in Amsterdam, maar zoals je begrijpt is dat niet een gewenste situatie. At the end of the day merk je vanzelf welke steden wel en niet in trek zijn.”

BikeFlip maakt van afval van de schroothoop nieuwe producten, en ‘flipt’ zo duizenden stalen rossen. Deze worden aangeboden via een kinderfietsabonnement. In Utrecht en Amsterdam heeft de startup nu 'Flipstations': locaties waar een fiets kan worden omgeruild, een ritje kan worden gemaakt en accessoires worden verkocht. Hierbij richt de startup zich de randstad. 

Winkel nummer 4
Nu het bedrijf eind dit jaar actief is in 3 grote steden, mist alleen nog een winkel in de hofstad. “Den Haag volgt snel hierna. De grotere werkplaatsen met winkels die we openen, is onderdeel van ons plan om op veel meer plekken te kunnen leveren. We hebben echt niet als doel om alleen in de Randstad te blijven.”

Met maandelijks 10 procent nieuwe klanten en een verdrievoudiging van het winkelbestand, is BikeFlip aan een forse opmars bezig. Toch loopt de oud-RetailRookie niet te hard van stapel. “Je wilt niet te hard groeien. Iets wat we wel zagen bij onze branchegenoten.” Lees hier het hele interview.

Dit is een premium artikel

Verder lezen?

Sluit je net als 2.500 bedrijven aan bij de RetailTrends-community

Slechts €10 voor de eerste maand

Word member van RetailTrends en krijg;
✅ toegang tot alle premium content;

✅ het RetailTrends-magazine (print + online);

✅ net als 40.000 nieuwsbriefabonnees dagelijks het laatste nieuws in je mailbox;

✅ gratis vacactureplaatsingen op RetailTrends Jobs;

✅ korting op RetailTrends-events.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!