'Piek in pakketbezorging na storten vakantiegeld’

'Piek in pakketbezorging na storten vakantiegeld’

Nederlanders bestelden in de laatste week van mei, de periode waarin veel consumenten vakantiegeld gestort krijgen, ruim 30 procent meer pakketjes dan in andere weken. Ondanks deze piek was er geen sprake van pakketvertraging.

Dat blijkt uit een data-analyse van verzendplatform Wuunder. In vergelijking met de vakantiegeldperiode van vorig jaar, bestelden Nederlanders iets meer (1,3 procent) pakketjes. Vervoerders bleken geen moeite te hebben met het tijdig afleveren van pakketjes: tijdens deze piekdrukte was 4 procent van de pakketjes vertraagd. Dat is hetzelfde percentage als tijdens 'normale' weken. 

Sinterklaasdrukte
“De storting van het vakantiegeld is, naast Black Friday en de decemberdagen, een van de vaste momenten waarop consumenten massaal online bestellen", aldus Wuunder-oprichter Jeroen Gehlen. In aanloop naar kerst vorig jaar was zo'n 10 procent van de pakketjes vertraagd. De periode rond Sinterklaas en Black Friday was een stuk drukker voor vervoerders: in de week voor pakjesavond kwam 1 op de 5 pakketten vertraagd aan.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!