Ontdek de kracht van BSR Lifestyles: leer je klanten écht kennen

Ontdek de kracht van BSR Lifestyles: leer je klanten écht kennen

In de dynamische wereld van de retail is het essentieel om je klanten te begrijpen en gericht te benaderen. Dit is waar BSR Lifestyles in beeld komt. BSR Lifestyles is dé standaard in psychografische en sociologische leefstijlsegmentatie, gebaseerd op meer dan 30 jaar Brand Strategy Research. Dit model van MarketResponse verdeelt de Nederlandse consument in verschillende unieke leefstijlen, elk met hun eigen specifieke wensen, motivaties en interesses.

Wat is BSR Lifestyles?
BSR Lifestyles maakt gebruik van een uitgebreid model dat consumenten verdeelt op basis van zowel demografische als psychografische kenmerken. Het resultaat? Duidelijke ‘menstypen’ die allemaal verschillend zijn in hun gedrag en voorkeuren. Met deze inzichten kun je mensen gericht en persoonlijk benaderen, met de juiste boodschap en op een toon die hen aanspreekt. Waar sociaal-demografische segmentatie je helpt te bepalen met wíe je communiceert, brengt psychografische segmentatie motivaties, waarden en de belevingswereld van mensen in beeld.

Hoe ontwikkelen wij de leefstijlen?
Door uitgebreid onderzoek te doen en data van consumenten continu te analyseren. Zo hebben we specifiek voor retailers verschillende doelgroepen geïdentificeerd, ieder met hun unieke kenmerken en voorkeuren. Voor elke doelgroep hebben we gedetailleerde beschrijvingen opgesteld van hun wensen en behoeften. We geven je enkele voorbeelden van verschillende leefstijlen uit BSR Lifestyles. Zo helpen we je om onderscheid te maken tussen de trendgevoelige stadsbewoner die is bereid om meer te betalen voor premium merken en de praktische gezinskoper die waarde hecht aan functionele producten met een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Wat levert BSR Lifestyles je op als retailer?
Met de inzichten van BSR Lifestyles stem je de marketing en communicatie van jouw organisatie (nog) nauwkeuriger af op de verschillende doelgroepen. Dit betekent dat je:

  • Effectiever kunt inspelen op de specifieke wensen en behoeften van je klanten
  • Je productassortiment, winkelinrichting en promoties kunt afstemmen op de voorkeuren van je doelgroepen
  • Een hogere klanttevredenheid en loyaliteit kunt bereiken
  • Je omzet kunt verhogen en je positie in de markt kunt versterken


Ervaar de kracht van BSR zelf
Gebruik de kracht van BSR Lifestyles om je klanten optimaal te bedienen en je concurrentie voor te blijven. Wil je zelf ervaren hoe BSR je kan helpen om je klanten beter te begrijpen en effectiever te bereiken? Doe dan nu de BSR-test en ontdek welk menstype jij bent. Of lees meer over het BSR-model in onze whitepaper ‘Vierkleurenland’. Met BSR van MarketResponse heb je de kracht in handen om je retail business naar een hoger niveau te tillen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!