Adidas onderzoekt omkoping in China

Adidas onderzoekt omkoping in China

Adidas is een onderzoek gestart naar beschuldigingen van omkopingen in het bedrijf in China. Het zou gaan om managers van verschillende afdelingen, zo melden ingewijden aan de Financial Times.

Het zou onder andere gaan om de senior manager die verantwoordelijk is voor het marketingbudget. Die zou smeergeld hebben ontvangen van externe dienstverleners. Ook een andere senior Adidas-manager zou ‘miljoenen in contanten en fysieke items zoals ontroerend goed' hebben ontvangen van leveranciers.

De zaak kwam aan het rollen nadat Chinese werknemers van Adidas aan de bel trokken. Zij schreven een anonieme brief die korte tijd ook op Chinese social media was te lezen. De schoenenverkoper bevestigt aan de Financial Times de brief op 7 juni te hebben ontvangen. Er zijn vooralsnog geen ontslagen gevallen. Ook hebben medewerkers die onderzocht worden nog geen consequenties ondervonden.

China is een belangrijke markt voor Adidas. De Duitse schoenenretailer hoopt dat het dit jaar dubbel zoveel omzet boekt in het land. Om alles in goede banen te leiden werd vorig jaar topman Kasper Rørsted vervangen door voormalig Puma-baas Bjørn Gulden.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!