7 belangrijke overwegingen voor POS-hardware voor retail

7 belangrijke overwegingen voor POS-hardware voor retail

Consumenten willen tegenwoordig een ruimere keuze aan bestel- en leveringsopties in retail. Dit vereist geavanceerde POS-printoplossingen met innovatieve, functierijke technologie.

Hybride winkelen wordt steeds meer de norm. Star Micronics, de internationale aanbieder van oplossingen voor POS-hardware, bespreekt de centrale rol van POS-technologie voor retailers die online met offline willen combineren.

Superieure connectiviteit voor een naadloze winkelbeleving
Winkels ervaren een heropleving, aangestuurd door een trend richting ervaringsgericht winkelen: consumenten willen meer gemak en ruimere keuzes in hoe ze producten ontdekken en kopen. Innovatieve cloudtechnologie in de winkel is essentieel om klanten een optimale winkelbeleving te bieden, met een naadloos traject van online shoppen tot offline in de winkel. Dankzij deze cloudtechnologie kunnen bijvoorbeeld meerdere bestellingen van klanten via een webshopzuil op de winkelvloer worden samengevoegd in een enkele transactie, de betaalopties worden gestroomlijnd en kan de betrokkenheid van de klant worden verbeterd.

Flexibele en innovatieve cloudtechnologie biedt retailers zonder twijfel alle tools om de kansen en de uitdagingen van het omnichannel met succes aan te pakken. Hierbij is het essentieel dat zowel online bestellingen als lokale printopdrachten via USB, LAN of Bluetooth-connectiviteit kunnen worden geprint voor mobiele en vaste POS-systemen. Zo kunnen de mC-Print™ serie en TSP100IV serie met ingebouwde CloudPRNT™ technologie van Star online orders rechtstreeks van internet en cloud-apps printen en tegelijkertijd lokale printopdrachten van het verkooppunt verwerken. Voor labeling in de winkel biedt de mC-Label3 printer van Star de mogelijkheid om rechtstreeks vanuit web-apps of via lokale winkelservices te printen. De oplossingen van Star bieden retailers de mogelijkheid een vaste infrastructuur te gebruiken, zoals USB-scanners met mobiele apparaten. En met het assortiment tabletstandaarden van Star zijn tablets altijd beschikbaar om klanten mobiele transacties en hulp te bieden, waar dan ook in de winkel.

Voor een naadloze winkelbeleving moet de technologie in de winkel niet alleen flexibel en schaalbaar zijn, maar ook efficiënt werken om ongewenste downtime te voorkomen. Als oplossing hiervoor biedt Star een beheerde cloudservice, StarPrinter.Online genaamd, waarmee de bon-, label- of orderprinter in enkele minuten verbinding kan maken met het online bestelsysteem en orders kan ontvangen vanuit elke locatie en via alle verschillende apparaten.

Dankzij een centraal punt voor de ontvangst van orders kunnen retailers wereldwijd bonnen, tickets en labels printen en orders beheren vanaf elke locatie met internetverbinding. Voor betere online zichtbaarheid van de connectiviteit en printopdrachten van alle printers, biedt de service apparaatbeheer via een online dashboard. Retailers krijgen zo een overzicht van alle apparaten en activiteit. Printopdrachten worden betrouwbaar bijgehouden dankzij meldingen over wijzigingen in apparaatstatus, scans van barcodes, nieuwe apparaatverbindingen in een groep enz. Extra printers en randapparaten kunnen eenvoudig worden toegevoegd zonder een serverupgrade, hetgeen de veelzijdigheid van de service nog verder verbetert.

Printoplossingen voor zelfservice-terminals
Als onderdeel van de strategie voor omnichannel klantenservice in de winkel moeten klanten artikelen rechtstreeks kunnen kopen, bestellen en retourneren, via Click & Collect bestelzuilen, ook wel kiosken genoemd, om online artikelen te bestellen of te retourneren, of in de winkel via zelfservice-bestelterminals.  

Een speciale printer die in een kiosk kan worden ingebouwd om kassabonnen, bestel- en retourbewijzen of labels te printen, kan bijvoorbeeld ook de printerstatus doorgeven aan een centrale host en een papiersensor bevatten om aan te geven wanneer de papierrol moet worden vervangen. Deze functies zijn essentieel om de printer vanaf elke locatie te kunnen beheren. De Star mC-Print3 printer is makkelijk te installeren en te beheren. Het apparaat is voorzien van een reeks connectiviteitsopties en is daarmee een veelzijdige en compacte oplossing voor uiteenlopende kiosktoepassingen.

De printmogelijkheden van een kiosk worden aanzienlijk verbeterd met een printer met meerdere interface-opties, waaronder innovatieve cloudtechnologie. Dit is uiterst belangrijk, aangezien het type interface en de poorten op de printer bepalen hoe de printer communiceert. De reeks opties voor connectiviteit verbetert zowel de veelzijdigheid als de functionaliteit van een kiosk, en de printer speelt zodoende een centrale rol.

Geavanceerde labelingoplossingen
Met de toename van bestellingen via meerdere kanalen in retail en de horeca in de afgelopen jaren, gecombineerd met een steeds grotere vraag naar afhaalpunten voor klanten, levering door derden en wetgeving inzake de nauwkeurige identificatie van ingrediënten en allergieën van vooraf verpakt voedsel, is ook de vraag naar efficiënte labelingoplossingen sterk gegroeid. In de verschillende labelingoplossingen die tegenwoordig beschikbaar zijn, staan linerless labels aan kop op het gebied van operationele efficiëntie en milieuvriendelijkheid. Er is immers geen rugpapier wat moet worden weggegooid.

Linerless media is beschikbaar in verschillende breedtes, zodat retailers labels kunnen maken voor elk type product, van grote labels voor leveringen tot kleinere productlabels en hangtags. En linerless labels met een variabele lengte zijn ideaal voor het printen van kortere bestellingen met minder informatie. Zo wordt de minimale hoeveelheid papier gebruikt, hetgeen de efficiëntie verder verbetert.

De vraag naar labelingproducten blijft toenemen, en de mC-Label3 en TSP100IVSK printers van Star zijn ontwikkeld om permanente en verwijderbare labels te printen voor product- en voorraadlabels, labels voor levering en voor retouren in retail.

Veelzijdige, kosteneffectieve en toekomstbestendige oplossingen
Een enkele printer die printopdrachten kan ontvangen van meerdere bronnen en externe orders en lokale opdrachten kan printen via USB, LAN of Bluetooth voor zowel mobiele als vaste verkooppunten, levert veelzijdigheid en een kosteneffectieve, toekomstbestendige oplossing. Retailers beschikken over de flexibiliteit meerdere upgrades van de netwerkinfrastructuur te beheren en kunnen naadloos overstappen van het traditionele verkooppunt naar een tablet- en cloud-POS. Maar een printer kan ook eenvoudig en kosteneffectief worden geüpgraded. De Star TSP143IV wordt bijvoorbeeld geleverd met USB en LAN, maar kan worden geüpgraded tot WLAN-product met een modulair apparaat zoals de Star MCW10 Wireless LAN-module.

Alles-in-1 geïntegreerde POS-oplossingen
Een POS-systeem dat alle producten en randapparaten probleemloos integreert en dat wordt geproduceerd door een enkele fabrikant, levert veelal een efficiënter en betrouwbaarder systeem. Star breidt zijn portfolio POS-randapparaten voortdurend uit met een assortiment kassaladen, tabletstandaarden en desktop- en handheld-barcodescanners met USB en Bluetooth die naadloos in de POS- en labelprinters van Star kunnen worden geïntegreerd.  

Een beveiligd POS-systeem
Beveiliging is een belangrijk punt in de retailbranche. POS-randapparaten met ingebouwde beveiliging bieden op dit vlak tal van voordelen. Zo bieden de kassaladen van Star bijvoorbeeld 10 verschillende vergrendelingsopties voor extra beveiliging. Een optionele beveiligde kabel voor twee laden verbetert de beveiliging verder: de twee laden worden zo bediend  door een enkele printer. Met een bevestigingsbeugel voor onder de toonbank wordt niet alleen de ruimte op de toonbank gemaximaliseerd, maar is de kassa ook veilig uit het zicht verwijderd. Technologie zoals de unieke sensor voor verbinding van kassaladen verbetert de beveiliging verder: de printer registreert of een kassalade is geopend of zelfs of een kassa volledig is losgekoppeld. De informatie kan rechtstreeks aan een beheerapp of via de cloud worden gemeld.  

Voor tablets heeft Star standaarden met een duurzame, stalen omkasting en vergendelarmen om diefstal tegen te gaan. De aan de wand gemonteerde standaarden zijn ideaal voor winkels waar meerdere tablets en apparaten makkelijk bereikbaar en tegelijkertijd veilig en uit de buurt van werkruimtes moeten zijn.

Duurzame POS-oplossingen
Duurzaamheid staat hoog op de agenda. Star biedt een reeks duurzame oplossingen die zowel milieuvriendelijk als voordelig zijn. Zo wordt bijvoorbeeld aanzienlijk bespaard op papier en kosten met de flexibiliteit om een bovenmarge van 2 mm, een kleine lettergrootte en dun papier te kiezen. 

En op het gebied van media wordt afval aanzienlijk verminderd met linerless labels. Zonder rugpapier dat wordt weggegooid wordt veel papier bespaar met linerless labels en bevat een rol meer labels dan een rol normale labels. Voor kassabonnen werkt Star samen met papierproducenten om milieuvriendelijke oplossingen te bieden voor duurzaam en recycleerbaar papier.

Neem voor meer informatie contact op met +44 (0) 1494 471111 of ga naar www.Star-EMEA.com

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!