Action leent 1,75 miljard voor aandeelhouders

Action leent 1,75 miljard voor aandeelhouders

Action heeft een lening afgesloten van 1,75 miljard euro om dividend uit te keren aan zijn aandeelhouders. Het grootste deel hiervan gaat naar investeringsmaatschappij 3i. Dat meldt Britse zakenkrant Financial Times.

Naast het geleende geld gaat Action een kwart miljard euro aan eigen aandelen inkopen. Met de lening ter hoogte van 1,75 miljard euro, keert de koopjesketen in totaal bijna 2 miljard euro uit aan de eigenaren van het bedrijf.

Van het geleende geld gaat het grootste deel – 1,1 miljard euro – naar investeringsmaatschappij 3i. Deze Britse investeerder heeft (met 54,8 procent) het grootste deel van Action in handen. Dit belang in de koopjesketen is inmiddels 16,8 miljard euro waard, meldt de zakenkrant.

Het is niet voor het eerst dat Action een lening afsluit: een halfjaar geleden sloot de keten een lening af van 1,4 miljard euro. Ook dit geleende geld ging naar zijn aandeelhouders.

Reacties 1


Jan Janssen 21 jun, 11:39

Ik ben geen financieel deskundige, maar dividend is toch een winstuitkering die je aan je aandeelhouders uitbetaalt? Waarom zou je daarvoor dan eerst een lening moeten afsluiten??

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!