Moederbedrijf Noppies is failliet verklaard

Moederbedrijf Noppies is failliet verklaard

Nine & Co, het moederbedrijf van het babymerk Noppies, is failliet verklaard door de rechtbank Midden-Nederland. Onder het faillissement valt naast Nine & Co ook dochteronderneming Task International.

Het bedrijf verkeerde al langer in moeilijkheden. Vorig jaar in juli sloot het bedrijf al zijn winkels, waarvan 12 in Nederland en België. Ook startte het moederbedrijf van Noppies destijds al een WHOA-traject, waarmee het een faillissement wilde voorkomen. 

Afgelopen winter volgde het faillissement van de winkels, ondergebracht bij Task Retail. Het was toen nog het enige bedrijfsonderdeel van Nine & Co dat failliet was verklaard. Daar is de rest nu dus bijgekomen. Uit het faillissementsverslag bleek destijds al dat het bedrijf in de afgelopen jaren 34 miljoen euro schuld had opgebouwd.

Meerdere factoren
Nine & Co verklaarde in 2023 dat het last had van de naweeën van corona en de oorlog in Oekraïne. Beide factoren zouden de bedrijfsvoering ernstig hebben verstoord. Door een laag consumentenvertrouwen, verminderde koopkracht en hoge kosten zag Nine & Co een dalende vraag naar babykleding, zwangerschapskleding en babyproducten. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!