Eigenaar Topbloemen.nl opent eerste dc in Nieuwegein

Eigenaar Topbloemen.nl opent eerste dc in Nieuwegein

Om de logistiek in eigen beheer op te zetten, verbrak het e-commercebedrijf vorige maand de samenwerking met zo'n 83 bloemisten.

Topgeschenken.nl, de eigenaar van onder meer Topbloemen.nl en Toptaarten.nl, opent zijn eerste distributiecentrum in Nieuwegein. Het is de eerste van in totaal 9 dc's die het bedrijf wil openen, om zo zijn logistiek in-house op te zetten.

Het logistieke centrum in Nieuwegein is sinds begin juli operationeel. "We starten met het leveren van bloemen, later gaan we ook taarten, fruit en alle andere geschenken leveren vanuit onze eigen magazijnen en met onze eigen bezorgers", aldus verantwoordelijk directeur Jasper Jolink. De komende maanden moeten er nog 8 dc's bij komen.

83 bloemisten
Het e-commercebedrijf kondigde begin juni aan zijn logistiek in-house op te willen zetten. Daarmee verbreekt het de vaste overeenkomst tussen Topbloemen.nl en diverse bloemisten. Het gaat om 83 ondernemers. Kleine winkeliers moeten zich 'al jaren staande houden op een nieuw speelveld'. "Als wij blijven doen wat wij deden, dan komt onze landelijke dekking in gevaar. Daarom zetten wij een grote stap die ons bedrijf toekomstbestendig maakt."

Het verbreken van de samenwerking heeft implicaties voor de kleinere ondernemers, die omzet gaan missen. Volgens Topgeschenken.nl worden er gesprekken gevoerd met de bloemisten over de gevolgen voor hen. 30 bloemisten kondigden aan juridische stappen te ondernemen tegen het e-commercebedrijf.

Dit is een premium artikel

Verder lezen?

Sluit je net als 2.500 bedrijven aan bij de RetailTrends-community

Slechts €10 voor de eerste maand

Word member van RetailTrends en krijg;
✅ toegang tot alle premium content;

✅ het RetailTrends-magazine (print + online);

✅ net als 40.000 nieuwsbriefabonnees dagelijks het laatste nieuws in je mailbox;

✅ gratis vacactureplaatsingen op RetailTrends Jobs;

✅ korting op RetailTrends-events.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!