Saks Fifth Avenue neemt rivaal Neiman Marcus over

Saks Fifth Avenue neemt rivaal Neiman Marcus over

Warenhuisketen Neiman Marcus komt in handen van Hudson’s Bay Company, het moederbedrijf van Saks Fifth Avenue. De samenvoeging van de Amerikaanse retailers moet voor meer slagkracht zorgen, aldus Reuters.

Noemenswaardig is dat Amazon en Salesforce een minderheidsbelang nemen in het gecombineerde bedrijf, dat Saks Global gaat heten. Dat moet technologische expertise inbrengen, meldt Wall Street Journal. Met de deal gaat volgens de krant 2,65 miljard dollar gepaard.

Achter Amazons deelname schuilt ook een strategische overweging, concludeert Reuters. De techgigant heeft al langere tijd ambities in luxesegmenten.

De overname komt op een moment dat luxeretailers worstelen met een teruglopende consumentenvraag. Amerikaanse klanten zijn voorzichtiger geworden met aankopen in het hogere segment. Neiman Marcus probeert zich bovendien sinds 2020 terug in de markt te vechten na een gecontroleerd faillissement.

Saks Global zal bestaan uit de merken Saks Fifth Avenue, Saks Off 5th, Neiman Marcus en Bergdorf Goodman. De spelers zetten hun activiteiten voort onder hun eigen merknaam.

Volgens The Wall Street Journal zijn er geen plannen om winkels te sluiten nadat de deal is afgerond. Er zijn 39 Saks Fifth Avenue-winkels en 95 Saks Off 5th-discountzaken. Saks.com opereert als een aparte e-commercespeler dat eigendom is van HBC.

Neiman Marcus heeft 36 warenhuizen, 2 Bergdorf Goodman-winkels en 5 Last Call-discountwinkels. Er zijn 8 winkelcentra die zowel een Saks Fifth Avenue- als Neiman Marcus-winkel hebben, volgens gegevens van vastgoedonderzoeksbureau Green Street.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!