Praxis heeft een dozijn stadswinkels in Nederland

Praxis heeft een dozijn stadswinkels in Nederland

"We proberen in Nederland overal om de hoek te zitten, dat vinden we belangrijk", luidt de gedachtegang van ceo Corine Duchenne.

Maxeda heeft afgelopen jaar zijn twaalfde Praxis City-vestiging geopend in Nederland. Dat blijkt uit de recente jaarcijfers die het moederbedrijf van de doe-het-zelf-keten onlangs heeft gepubliceerd.

"We proberen in Nederland overal om de hoek te zitten, dat vinden we belangrijk", vertelde Praxis-ceo Corine Duchenne eerder dit jaar tegen RetailTrends. "We proberen ook een diversiteit aan winkels te hebben. Dus afwisselend de verschillende concepten dichtbij te hebben; zowel Praxis City, in binnensteden, als de grotere bouwmarkten aan de randen."

Maxeda heeft in gebroken boekjaar 2023/2024 ook zijn tweede energieneutrale Praxis-winkel geopend in Kampen. In België heeft de keten onder Brico ook eenzelfde inspanning geleverd, door zijn bouwmarkt in Oostakker te verduurzamen.

Afgelopen jaar boekte het moederbedrijf van Praxis en Brico een omzet van 1,4 miljard euro, met een brutowinst van 88 miljoen euro. In totaal heeft Praxis nu 184 winkels in ons land. Dat zijn er minder dan een jaar geleden, toen de dhz-keten aankondigde 'een handvol winkels' te gaan sluiten in Nederland. Nu blijkt dat dit er 6 waren.

Met België-label Brico heeft Maxeda net wat minder vestigingen in België. In totaal zijn er 136 Brico-bouwmarkten te vinden in het land.

Dit is een premium artikel

Verder lezen?

Sluit je net als 2.500 bedrijven aan bij de RetailTrends-community

Slechts €10 voor de eerste maand

Word member van RetailTrends en krijg;
✅ toegang tot alle premium content;

✅ het RetailTrends-magazine (print + online);

✅ net als 40.000 nieuwsbriefabonnees dagelijks het laatste nieuws in je mailbox;

✅ gratis vacactureplaatsingen op RetailTrends Jobs;

✅ korting op RetailTrends-events.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!