Scotch & Soda laat ruim 5 miljoen aan schulden achter

Scotch & Soda laat ruim 5 miljoen aan schulden achter

Ook blijkt uit het eerste faillissementsverslag dat leverancier United Legwear de e-commerceactiviteiten van het merk in Europa overneemt. 

S&S Europe, het failliete moederbedrijf van modemerk Scotch & Soda, laat een schuld van ruim 5 miljoen euro achter. Ook blijkt uit het eerste faillissementsverslag van curatoren Michel Moeijes en Abslem Ourhris dat leverancier United Legwear de e-commerceactiviteiten overneemt. 

Scotch & Soda's moederbedrijf S&S Europe, dat met de doorstart in 2023 werd opgericht, werd in juni failliet verklaard. Het bedrijf laat een schuld achter van bijna 5 miljoen euro. De fiscus heeft bijna 3,2 miljoen euro aan preferente vorderingen ingediend. Daarnaast staat er nog een bedrag open van 2 miljoen euro aan crediteuren. Het bedrijf heeft in totaal 161 concurrerende crediteuren. Ook hebben zich 4 werknemers gemeld die een transitievergoeding te goed hadden. 

De curatoren hebben de vorderingen van mertkeigenaar BlueStar - geschat op zo'n 29 miljoen euro - en de vorderingen van diverse leveranciers nog niet meegerekend. Het is nog niet bekend hoe deze schulden uiteindelijk worden afgewikkeld. 

United Legwear, 1 van de leveranciers van S&S Europe, neemt de e-commerceactiviteiten van het bedrijf over. Het is niet duidelijk hoeveel het bedrijf precies heeft neergelegd voor de onlinetak van Scotch & Soda in Europa.

De curator doet nog onderzoek naar de opgegeven redenen van het faillissement. Ook wordt er de komende periode onderzoek gedaan naar onbehoorlijk bestuur en paulianeus handelen van de bestuurder.

Hoe zit het nu precies met de winkels van Scotch & Soda, BlueStar Alliance en de webshop? Binnenkort verschijnt er meer informatie op RetailTrends. Houd de website in de gaten om op de hoogte te blijven. 

Dit is een premium artikel

Verder lezen?

Sluit je net als 2.500 bedrijven aan bij de RetailTrends-community

Slechts €10 voor de eerste maand

Word member van RetailTrends en krijg;
✅ toegang tot alle premium content;

✅ het RetailTrends-magazine (print + online);

✅ net als 40.000 nieuwsbriefabonnees dagelijks het laatste nieuws in je mailbox;

✅ gratis vacactureplaatsingen op RetailTrends Jobs;

✅ korting op RetailTrends-events.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!