Ook Nederlandse franchisenemer Esprit failliet

Ook Nederlandse franchisenemer Esprit failliet

Na het faillissement van Esprit vallen nu ook Nederlandse franchisenemers van de fashionretailer om. Esprit Noord-Holland, dat 5 winkels van het merk runt, heeft faillissement aangevraagd. Dat meldt RTL.

Hoewel de franchisewinkels niet vallen onder het faillissement van moederbedrijf Esprit Europe, dat onlangs werd uitgesproken. Daarentegen werden de 5 winkels van de franchisenemer in Purmerend, Hoorn, Hoofddorp, Alkmaar en Schagen in aanloop naar het faillissement van Esprit niet tot nauwelijks bevoorraad. Hierdoor moest de beschikbare voorraad worden verdeeld over 5 winkels, waardoor de kosten opliepen en de omzetten uitbleven. 

Esprit Noord-Holland heeft uiteindelijk geen koper gevonden voor de winkels; volgens eigenaar Marius Bogaard zijn overnamegesprekken geklapt op de prijs. Een andere franchisenemer, die 5 winkels runt in het zuiden van het land, houdt de deuren nog wel geopend. 

Geen doorstart
Het modebedrijf lijkt in Nederland geen doorstart te maken, meldde curator Erik Schuurs eind vorige week aan RetailTrends. De webshop van het merk blijft wel open, omdat deze volledig vanuit Duitsland wordt gerund. Deze valt buiten het Nederlandse faillissement.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!