Detailhandel zet voor het eerst in ruim 3 jaar minder om

Detailhandel zet voor het eerst in ruim 3 jaar minder om

De detailhandel in Nederland heeft in juni 0,7 procent minder omgezet dan in dezelfde maand vorig jaar. Online stegen de verkopen wel. Dat blijkt uit cijfers van het CBS.

Het is voor het eerst in ruim 3 jaar dat er minder wordt omgezet dan in dezelfde periode een jaar eerder door de detailhandel. Sinds februari 2021 (-2,8 procent) was er in ieder maand een positief saldo.

De Nederlandse consument gaf vooral minder geld uit aan food (-2,2 procent). In de non-foodsector werd iets meer omzet behaald (0,2 procent). Vooral in consumentenelektronica en witgoed (+4,3 procent) en bij drogisterijen (+2,2 procent) werd meer omzet geboekt. Kledingwinkels (-7,4 procent) en winkels met schoenen- en lederwaren (-4,6 procent) waren de grootste dalers qua omzet.

Online
De onlineomzet was in juni dit jaar 2,2 procent hoger dan in mei 2023. De omzetstijging is enkel te danken aan pure players, die 9,2 procent meer omzet boekten dan in juni vorig jaar. De onlineomzet van winkels waar verkoop via internet een nevenactiviteit is, was 6,1 procent lager dan een jaar eerder. In de categorie kleding- en modeartikelen nam de omzet het meest af (12,8 procent).

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!