Duitse textieldiscounter Ernsting's family keert terug naar Nederland

Duitse textieldiscounter Ernsting's family keert terug naar Nederland

De eerste 3 winkels komen eraan, volgend jaar volgt een webshop.

De Duitse textieldiscounter Ernsting's family gaat het na 13 jaar weer in Nederland proberen. Dit jaar nog openen de eerste winkels, volgend jaar volgt een webshop.

Op 12 september is de primeur voor Wageningen. Daarna volgen winkels in Oss en Uden. "Wij kijken uit naar de opening van de eerste vestigingen en zijn erg benieuwd hoe de mensen in Nederland ons zullen ontvangen", zegt een woordvoerder tegen RetailTrends. 

Hij zegt dat Ernsting's family hier stap voor stap wil uitbreiden. Uiteindelijk wil de onderneming in Nederland een 'landelijk dekkend netwerk van winkels', staat in een expansiebrochure.

Nieuwe en frisse aanpak
Ernsting's family was tussen 1992 en 2011 al in Nederland actief, in diverse steden vlak bij de grens. "In 2011 sloten we de laatste vestiging om verdere ervaring op te doen in ons eerste expansieland Oostenrijk. Sindsdien hebben we ons voortdurend ontwikkeld op alle niveaus - merk, assortiment, kanalen, winkelontwerp, et cetera. Vanaf de herfst starten we met een nieuwe en frisse aanpak." De Nederlandse webshop staat gepland voor de tweede helft van 2025.

De medewerkers in de Nederlandse winkels zullen in het begin ondersteund en ingewerkt worden door Duitse collega's. De Nederlandse dochteronderneming Ernsting's family Netherlands B.V. is inmiddels opgericht en is gevestigd in Winterswijk, zo'n 40 minuten verwijderd van het hoofdkantoor in het Duitse Coesfeld.

Ernsting's family heeft 1925 winkels: 1806 in Duitsland en 119 in Oostenrijk. Er werken ruim 12.500 mensen. De onderneming biedt mode en accessoires 'voor de hele familie', waarbij de nadruk ligt op ondergoed en dames- en kinderkleding. 'Kwaliteit tegen verrassend betaalbare prijzen' is het uitgangspunt. In het boekjaar 2023-2024 had Ernsting's family een omzet van bijna 1,5 miljard euro.

Dit is een premium artikel

Verder lezen?

Sluit je net als 2.500 bedrijven aan bij de RetailTrends-community

Slechts €10 voor de eerste maand

Word member van RetailTrends en krijg;
✅ toegang tot alle premium content;

✅ het RetailTrends-magazine (print + online);

✅ net als 40.000 nieuwsbriefabonnees dagelijks het laatste nieuws in je mailbox;

✅ gratis vacactureplaatsingen op RetailTrends Jobs;

✅ korting op RetailTrends-events.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!