H&M 'bezorgd' om politieke situatie Bangladesh

H&M 'bezorgd' om politieke situatie Bangladesh

Grote fashionketens, waaronder H&M en Zara, zijn ongerust vanwege de politieke onrust in Bangladesh. Dat meldt persbureau Reuters. De modeconcerns hebben veel fabrieken in het land.

De kledingfabrieken worden uit voorzorg gesloten tijdens grote protesten in het land. H&M vertelt tegen het nieuwsmedium 'bezorgd te zijn over de ontwikkeling' omdat de keten daar gebruik maakt van zo’n 1000 fabrieken. H&M zag zich genoodzaakt om een aantal van zijn nieuwe producten uit te stellen vanwege de vertragingen in de verzending. Het bedrijf probeert de schade van vertragingen tot het minimum te beperken.

Ook Inditex, het moederbedrijf van Zara, heeft last van sluitende fabrieken: een volledige productiecluster van de retailer is er gevestigd.

De protesten in Bangladesh woeden na de vlucht van de premier. Die werd gedwongen af te treden nadat ze een demonstratie neersloeg waarbij naar verluidt 300 doden zijn gevallen.

Voor de retailers die afhankelijk zijn van de productiestroom uit Azië is het de volgende tegenvaller. Door de aanhoudende spanningen is het Suez-kanaal niet goed beschikbaar en is de reistijd langer. De Europese detailhandelsorganisatie Eurocommerce heeft de Europese Unie eerder al opgeroepen meer actie te ondernemen tegen de onrust op de Rode Zee. Leden van die organisatie zijn naast H&M en Zara-moeder Inditex ook Ahold Delhaize, Lidl en Primark.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!