Kledingfabrieken H&M in Bangladesh weer open

Kledingfabrieken H&M in Bangladesh weer open

De kledingfabrieken in Bangladesh zijn weer open. Door de sluiting kwamen leveringen aan grote retailers zoals H&M in gevaar.

"We hebben in totaal vier dagen verloren, het is nog te vroeg om een inschatting te maken van het verlies. Er was weinig fysieke schade aan fabrieken," vertelde Miran Ali, vice-president van de Bangladesh Garment Manufacturers and Exporters Association (BGMEA) tegen Reuters.

De kledingfabrieken werden eerder deze week uit voorzorg gesloten tijdens grote protesten in het land. H&M liet toen weten 'bezorgd te zijn over de ontwikkeling' omdat de keten daar gebruik maakt van zo’n 1000 fabrieken. De Zweedse retailer meldt aan Reuters dat de fabrieken weer worden geopend en dat het bedrijf de stappen voor meer stabiliteit in het land verwelkomt.

De protesten in Bangladesh zetten aan na de vlucht van de premier. Die werd gedwongen af te treden nadat ze een demonstratie neersloeg waarbij naar verluidt 300 doden zijn gevallen.

De onrustige politieke situatie in Bangladesh is een tegenvaller voor de retailers die afhankelijk zijn van productie in Azië. Naast H&M hebben onder andere Zara en Marks & Spencer hier last van. Eerder werd de productie in Azië al bemoeilijkt door de aanhoudende spanningen is het Suez-kanaal, dat niet goed beschikbaar is waardoor de reistijd langer wordt.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!