Esprit Europa vindt koper, winkels in Duitsland dicht

Esprit Europa vindt koper, winkels in Duitsland dicht

De Britse investeerder Alteri, de eigenaar van CBR Fashion Group, heeft de merkrechten voor Esprit in Europa gekocht. De commissie van schuldeisers heeft unaniem ingestemd met het bod, meldt het Duitse TextilWirtschaft.

Voor de 56 Duitse winkels valt het doek. De 1.300 medewerkers worden ontslagen. Het Europese hoofdkantoor in Ratingen wordt ook niet overgenomen, schrijft TextilWirtschaft. Vorige week werd al bekend dat Esprit mogelijk in afgeslankte vorm door zou gaan. Esprit en Alteri reageerden vrijdag nog niet op vragen van RetailTrends. 

Onder CBR Fashion Group vallen bekende merken zoals Cecil en StreetOne. Het bedrijf zegt te staan voor de representatie van verschillende stijlen, waarbij voorop wordt gesteld dat mode niet voor 1 seizoen moet zijn, maar voor jaren.

CBR Fashion Group werd al eerder in verband gebracht met Esprit. In juni leek Esprit namelijk gered te worden door een externe investeerder, maar uiteindelijk klapte die deal. Later bleek dat het om CBR Fashion Group ging. Als gevolg van de geklapte deal gingen er meerdere entiteiten van de fashionspeler failliet, waaronder de Nederlandse tak.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!