Ruime verdubbeling aantal retailfaillissementen

Ruime verdubbeling aantal retailfaillissementen

In de Nederlandse detailhandel gingen in juli 57 bedrijven failliet. Dat is 2,5 keer zoveel als in de maand ervoor, toen er 22 bedrijven failliet werden verklaard. Dat blijkt uit cijfers van het CBS.

Sinds februari 2016 gingen er alleen in december 2023 (58) meer bedrijven failliet dan afgelopen maand. Het is bovendien de juli met de meeste faillissementen in de laatste 10 jaar. In 2014 gingen er voor het laatst meer retailers failliet in juli (61).

Mogelijk was er in juli sprake van een vertekend beeld door het faillissement van Esprit. Zo schrijft het CBS dat er een bedrijf failliet is verklaard 'met relatief veel vestigingen die ieder voor een faillissement telde'. Hoewel het CBS niet ingaat op welk bedrijf dit zou zijn, kan het duiden op Esprit. Dat modebedrijf had naast zeventien eigen winkels ook diverse franchisefilialen.

Jaarcijfers
Het aantal faillissementen over het hele jaar blijft ook flink stijgen ten opzichte van de afgelopen jaren. Met 221 retailers die op de fles gingen is dat het hoogste aantal tot en met juli sinds 2016, toen er in de eerste 7 maanden 337 retailers failliet gingen.

De stabiele factor in de categorie faillissementen zijn de winkels in consumentenelektronica. Opnieuw was er geen faillissement in deze sector waardoor deze branche nu al 10 maanden gevrijwaard is van faillissementen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!