Blokker-zusterbedrijven maken wel winst

Blokker-zusterbedrijven maken wel winst

Zowel Intertoys als Miniso eindigde in het afgelopen boekjaar in de plus.

Zowel Intertoys als Miniso heeft winst gemaakt in het afgelopen boekjaar. Daarmee doen de zusterbedrijven van Blokker, die ook onder de Mirage Retail Group staan, het beter dan hun bekendste merk dat opnieuw in het rood is gedoken.

Intertoys kwam in 2023 uit op een brutowinst (ebitda) van 12,4 miljoen euro. Daarmee lag het resultaat van de speelgoedketen, ondanks een roerig jaar met mogelijke verkoop, op hetzelfde niveau als het jaar ervoor. De omzet steeg van 191 miljoen euro in 2022 naar 208 miljoen euro in 2023.

Miniso, met 7 fysieke winkels in Nederland, boekte in 2023 een brutowinst van 1,4 miljoen euro. De winkels, allemaal op high traffic-locaties in Nederland, boekten 5,7 miljoen euro omzet. Dat is een half miljoen meer dan de verwachting. In 2024 denkt Miniso nog eens 25 procent door te groeien. Ook wil het merk zijn winkelbestand in Nederland flink uitbreiden.

Blokker
Zoals eerder bekend blijft Blokker het zorgenkindje van de Mirage Retail Group. In het jaarverslag waarschuwde accountant KPMG al dat de slechte resultaten van Blokker het voortbestaan van de hele groep op het spel zetten. Blokker maakte een brutoverlies (ebitda) van 2 miljoen euro op een omzet van 345 miljoen euro.

Ceo Ynse Stapert meldde woensdag aan RetailTrends dat hij vertrouwen heeft in een goede afloop voor de groep, mede door de nieuwe geldschieter van Blokker en de aankomende verbeterplannen. Mirage Retail Group leed in 2023 in totaal 20,7 miljoen euro verlies. Dat is wel een forse verbetering ten opzichte van 2022, toen de groep als geheel nog ruim 86 miljoen euro verlies draaide.

Dit is een premium artikel

Verder lezen?

Sluit je net als 2.500 bedrijven aan bij de RetailTrends-community

Slechts €10 voor de eerste maand

Word member van RetailTrends en krijg;
✅ toegang tot alle premium content;

✅ het RetailTrends-magazine (print + online);

✅ net als 40.000 nieuwsbriefabonnees dagelijks het laatste nieuws in je mailbox;

✅ gratis vacactureplaatsingen op RetailTrends Jobs;

✅ korting op RetailTrends-events.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!