JD Sports hoopt op miljard pond winst in 2024

JD Sports hoopt op miljard pond winst in 2024

JD Sports heeft een goed kwartaal achter de rug. Het bedrijf ligt daardoor op schema om een 1 miljard pond winst te maken in 2024.

De omzet steeg in het tweede kwartaal met 8,3 procent. Het bedrijf dankt de goede cijfers met name aan een sterke groei in Noord-Amerika en Europa. Daardoor ligt het bedrijf ‘op schema om rond de 1 miljard pond winst te maken’, aldus de ceo Régis Schultz.

Schultz spreekt hier wel over de brutowinst van het bedrijf. Dat was afgelopen boekjaar nog 917 miljoen pond. Een jaar eerder ging het om 991 miljoen pond, waarbij de kaap van de miljard dus al bijna werd geslecht. Het bedrijf komt met betere cijfers nu de consumenten ‘voorzichtig meer besteden’ en de kosten rond faillissementen van dochterbedrijven zijn afgehandeld.

Perry Sport, Aktiesport en Sprinter
Hoewel het niet specifiek wordt gemeld, gelden die faillissementskosten onder andere voor de Nederlandse tak dat onder Sports Unlimited Retail viel. Het moederbedrijf van Perry Sports, Aktiesport en Sprinter had voor sluiting ruim 50 winkels in ons land. De verliezen die het bedrijf noteerde werden door JD Sports gecompenseerd. Toen het daarmee stopte, ging Sports Unlimited Retail failliet en verdwenen de ketens.

In de eerste helft van het jaar opende JD Sports 85 nieuwe winkels wereldwijd. De doelstelling van het bedrijf is om 250 tot 350 winkels per jaar te openen. In Nederland heeft het bedrijf momenteel 30 winkels onder het merk JD Sports.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!