IKEA lanceert marktplaats voor tweedehands

IKEA lanceert marktplaats voor tweedehands

IKEA heeft in Spanje en Noorwegen een website voor tweedehandsmeubelen gelanceerd. De website wordt eerst nog getest als pilot, maar de bedoeling is dat het later internationaal uitgerold wordt, zo meldt Bloomberg.

Op het nieuwe platform, dat IKEA Preowned heet, hebben kopers en verkopers direct contact met elkaar. De Zweedse woonwinkel wil het platform dan ook gebruiken als marktplaats. Het kopen en verkopen van items is, in ieder geval in de pilot, nog gratis. Voorlopig werkt de marktplaats alleen nog op postcode in een klein gebied. IKEA heeft daarbij gekozen voor Madrid en Oslo. Bij succes zal het waarschijnlijk naar Nederland komen, zo bevestigt de retailer.

Duurzaamheid
IKEA is druk bezig met duurzaamheid. Zo verkoopt het bedrijf in de winkels in Nederland al tweedehandspullen in de ‘koopjeshoek’. Ook zet het bedrijf zich in voor groene initiatieven en probeert het in zijn supply chain de co2-uitstoot te reduceren. In de Sustainable Brand Index staat het bedrijf anno 2024 op plaats 6 als duurzaamste merk in Nederland. De enige retailer die beter uit die test kwam is Ekoplaza (nummer 1).

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!