Coolblue opent 10e Belgische winkel; voor het eerst in Wallonië

Coolblue opent 10e Belgische winkel; voor het eerst in Wallonië

Coolblue heeft zijn 10e winkel in België geopend. Het Nederlandse elektronicabedrijf koos voor een winkelcentrum in de buurt van Luik. Daarmee is het eveneens de eerste in Wallonië.

De elektronicawinkel zit in Shopping Hognoul en heeft er zo'n 1.000 vierkante meter oppervlakte. Het bedrijf is van plan om nog 2 locaties te openen bij onze zuiderburen voor het einde van het jaar. In België heeft Coolblue nu winkels in Antwerpen, Gent, Hasselt, Kortrijk, Zaventem, Mechelen, Brugge, Olen en Brussel. 

Expansie
Coolblue is de laatste jaren druk bezig met het uitbreiden van zijn winkelbestand. In Nederland heeft het bedrijf 18 winkels en in Duitsland 2. Hoewel er in ons land weinig concrete plannen bekend zijn over uitbreidingen, gaat het bedrijf in Duitsland van zijn 2 winkels in de komende 5 jaar proberen 36 filialen te maken. Daarmee zou het totaal van de retailer uitkomen op meer dan 60 vestigingen verspreid over 3 landen.

Voor de nieuwe expansieplannen gaf ceo Pieter Zwart zijn meerderheidsaandeel op. Hij verkocht 7,5 procent van zijn aandelen aan aandeelhouder HAL, waardoor dat bedrijf nu 56,4 procent van de aandelen in handen heeft.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!