Nieuwe leiding Noord-Amerika voor cosmeticamerk Estée Lauder

Nieuwe leiding Noord-Amerika voor cosmeticamerk Estée Lauder

Cosmeticamerk Estée Lauder krijgt na meer dan 28 jaar een nieuwe leiding in Noord-Amerika, meldt Fashion Network. Topman Mark Loomis, die volgend jaar met pensioen gaat, draagt het stokje over aan Tara Simon en Amber English.

Simon neemt per 1 januari volgend jaar de rol van president Noord-Amerika op zich, English die van president digitaal en online. Simon zal rechtstreeks rapporteren aan president en ceo Fabrizio Freda, English doet dat aan zowel Freda als uitvoerend vicepresident Gibu Thomas.

Simon begon in 2020 bij Estée Lauder als senior vicepresident en wereldwijd manager van het merk Too Faced. Later werd ze wereldwijd verantwoordelijk voor de California merken, waaronder Too Faced en Smashbox vallen. In haar nieuwe rol richt ze zich op uitvoering van de strategie voor fysieke winkels in Noord-Amerika, waaronder warenhuizen en zelfstandige winkels. Haar opvolger voor de California merken is nog niet aangekondigd.

English houdt in haar nieuwe functie toezicht op de digitale transformatie en omni-mogelijkheden voor Noord-Amerika, aangejaagd door online. English kwam in 2022 bij Estée Lauder. Daarvoor werkte ze bij Amazon, waar ze de leiding had over de wereldwijde private labels van Amazon Fashion.

De benoeming van Simon en English komt twee maanden nadat het in New York gevestigde bedrijf een jaarlijkse winst en omzet onder de verwachtingen had voorspeld. Wereldwijd worstelt de cosmeticabranche met een afnemende vraag, voornamelijk in de Chinese markt. Ook kondigde het merk het vertrek aan van ceo Fabrizio Freda, die na bijna 16 jaar aan het roer te hebben gestaan, met pensioen gaat.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!