Patagonia ontslaat 1 procent van het personeel

Patagonia ontslaat 1 procent van het personeel

Patagonia gaat over tot het ontslag van 41 medewerkers. Dat meldt ceo Ryan Gellert van het duurzame outdoormerk op LinkedIn. Het betreft 1 procent van het totale personeelsbestand.

Gellert benadrukt dat de ontslagen niet het resultaat zijn van falen van de betrokken medewerkers, maar voortkomen uit de noodzaak om het bedrijf te herstructureren. “Vandaag de dag doen we meer goed dan fout, maar we voldoen niet aan de hoge eisen die we onszelf stellen. En hoewel we winstgevend blijven, zijn we kwetsbaar voor dezelfde economische tegenwind waarmee veel bedrijven in onze sector worden geconfronteerd”, aldus Gellert.

De veranderingen die Patagonia wil doorvoeren, zijn gericht op het versterken van de interne organisatie en het opnieuw focussen op kwaliteitsproducten en authentieke verhalen. De herstructurering gaat gepaard met de introductie van nieuwe functies en het evalueren dan wel schrappen van bestaande rollen. Ondanks dat het bedrijf interne kandidaten voorrang geeft op de nieuwe functies, heeft het moeten besluiten om over te gaan tot het ontslag van 41 collega’s.

Patagonia heeft beloofd de ontslagen medewerkers te ondersteunen met minimaal 22 weken salaris en bij het vinden van een nieuwe baan. Ook dekt het bedrijf een jaar lang de ziektekosten.

Patagonia werd 50 jaar geleden opgericht door Yvon Chouinard en heeft wereldwijd zo’n 70 eigen winkels. In april van dit jaar opende het bedrijf zijn eerste winkel in Nederland. Daarnaast is het merk verkrijgbaar bij verschillende outdoorwinkels, waaronder Bever. Ook verkoopt het merk online via Zalando en verzendt het via de eigen webshop producten naar Nederlandse klanten. Het Europese hoofdkantoor bevindt zich bovendien sinds 10 jaar in Amsterdam.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!