JD Sports boekt lichte omzetgroei in eerste halfjaar

JD Sports boekt lichte omzetgroei in eerste halfjaar

JD Sports meldt over het eerste half jaar van 2024 een omzetstijging van 5,2% tot ruim 5 miljard pond op groepsniveau – omgerekend iets minder dan 6 miljard euro. De winst voor belastingen bedraagt 405,6 miljoen pond (487 miljoen euro).

De autonome omzetgroei in het eerste halfjaar bedroeg volgens het bedrijf 6,4% en onderliggende brutowinstmarges waren in lijn met vorig jaar, ondanks voortdurende kosteninvesteringen in langetermijngroei. 

Noord-Amerika bood geografisch gezien de meeste groei en vertegenwoordigt 34,9% van de totale omzet, tegenover 31,8% in dezelfde periode in 2023. Het Verenigd Koninkrijk en Azië-Pacific zijn daarentegen gedaald. Het VK is goed voor 29,8% van de totale omzet, een daling van 1,8%. Op productniveau zorgde schoeisel voor de meeste omzetgroei, terwijl kleding en accessoires relatief stabiel bleven.

Winkelbestand
Het bedrijf heeft inmiddels 4.506 winkels, een stijging van 1.189 ten opzichte van het begin van het jaar, als gevolg van winkelopeningen, het afstoten van niet-kernactiviteiten en de overname van de Amerikaanse detailhandelaar in sportartikelen Hibbett. Het sportmerk heeft ook 83 nieuwe JD-winkels, waaronder de grootste JD-winkel ooit in Stratford, Londen. Het bedrijf ligt hiermee op schema om dit jaar ongeveer 200 nieuwe winkels te openen.

De online verkoop blijkt licht gedaald met 1,5% en blijft net boven de 1 miljard pond. Noemenswaardig is ook dat de inkomsten uit andere kanalen, zoals loyalty en wholesale, met meer dan de helft (-52%) afnamen tot 63,5 miljoen pond. JD Sports vermeldt daarnaast dat in het nieuwe distributiecentrum in Heerlen nu nog handmatig werkt gewerkt, maar in 2025 automatisering plaatsvindt. In hoeverre dit invloed op de werkgelegenheid heeft, is nog niet bekend.

JD Sports heeft in Nederland 32 winkels, waarvan 6 in Amsterdam. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!