IKEA opent showroomconcept in Leeuwarden

IKEA opent showroomconcept in Leeuwarden

IKEA opent deze donderdag de eerste locatie volgens het plan & order point-concept in Nederland. De vestiging bevindt zich in Leeuwarden.

De locatie in Leeuwarden is met 650 vierkante meter een stuk kleiner dan de huidige IKEA-winkels in Nederland, die elk zo’n 25.000 vierkante meter beslaan. In de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk bevinden zich al plan & order points. Nederland en België hadden er nog geen.

In een plan & order point kunnen klanten wooninspiratie opdoen in een IKEA-showroom. Ze kunnen vervolgens met een medewerker ontwerpen maken voor verschillende ruimtes in huis en online bestellingen plaatsen. Ook is er een selectie woonaccessoires te koop.

"Het winkelconcept moet de bereikbaarheid van de meubelketen vergroten", zegt commercieel directeur Annemarieke Jansen van IKEA Nederland. Mede daarom is er ook voor Leeuwarden gekozen. "Leeuwarden zit qua locatie perfect in vergelijking tot onze 13 grote filialen. We hebben nog geen vestiging in Friesland, dus onze klanten in deze regio kunnen het snelst terecht in Groningen of Zwolle om daar te shoppen."

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!