Iets meer retailfaillissementen in september

Iets meer retailfaillissementen in september

In de Nederlandse detailhandel gingen er in september 28 bedrijven failliet. Dat zijn er 3 meer dan in augustus van dit jaar, zo blijkt uit cijfers van het CBS.

Sinds februari gingen er iedere maand steeds tussen de 20 en 30 retailers failliet in Nederland. Alleen juli kende met 57 een grote uitschieter. Daarmee past september dus in de trend die zich dit jaar ontwikkelt. Met de 28 faillissementen in de retailsector kende september 6 faillissementen meer dan in dezelfde maand vorig jaar.

In september zijn er opnieuw 5 winkels failliet gegaan in de categorie overige huishoudwaren. Daarmee komt het totaal dit jaar op 45 faillissementen, het hoogste van alle gespecificeerde categorieën van het CBS. Ook ging er in september 1 winkel in consumentenelektronica failliet, nadat er vorige maand 2 failliet gingen in deze branche. De 2 maanden op rij met faillissementen volgen op 10 maanden waarin deze gehele branche gevrijwaard bleef van faillissementen.

Jaarcijfers
Het aantal faillissementen over het hele jaar blijft nog flink stijgen ten opzichte van de afgelopen jaren. Met 274 retailers die op de fles gingen is dat het hoogste aantal tot en met augustus sinds 2019, toen er in de eerste 9 maanden 280 retailers failliet gingen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!