EU eist verantwoording tegengaan nepproducten Temu

EU eist verantwoording tegengaan nepproducten Temu

In het kader van de Digital Services Act (DSA) heeft de Europese Commissie Temu vandaag een verzoek gestuurd om informatie over stappen tegen de verkoop van illegale producten op haar platform. Temu moet de gevraagde informatie uiterlijk 21 oktober verstrekken.

Eerder werd al bekend dat consumentenorganisaties vanuit heel Europa een klacht over Temu hebben ingediend bij hun nationale toezichthouders. De Nederlandse Consumentenbond en 16 zusterorganisaties vinden dat de Chinese webwinkel cruciale informatie achterhoudt.

Die informatie moet het bedrijf volgens de Europese wetgeving (DSA) verstrekken. Daarin staat onder andere dat een webwinkel duidelijk moet aangeven wie de verkopers op een platform zijn. Daarnaast moet een verkoper informatie over de veiligheid verstrekken. Ook de algoritmes achter de website moeten duidelijk zijn. In al deze onderwerpen schiet Temu volgens de consumentenorganisaties tekort.

Het eveneens Chinese modeplatform Shein ligt ook onder vuur om de verkoop van namaakproducten. Puma en Adidas zien hun producten verhandeld worden via Shein zonder dat zij daar toestemming voor hebben gegeven. Reden voor Puma om juridische stappen te ondernemen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!