Wibra noteert weer recordwinst, ook omzet stijgt

Wibra noteert weer recordwinst, ook omzet stijgt

De discounter hield in 2023 bijna 7 miljoen euro over onderaan de streep, zo blijkt uit het onlangs gedeponeerde jaarverslag.

Wibra heeft voor het derde jaar op rij meer winst geboekt. De discounter hield in 2023 bijna 7 miljoen euro over onderaan de streep, zo blijkt uit het onlangs gedeponeerde jaarverslag.

De winst van de discounter steeg van 6,5 miljoen euro in 2022 naar 6,95 miljoen euro in 2023. Daarmee tikt het bedrijf opnieuw een recordwinst aan. Ook in 2021 en 2022 noteerde het bedrijf een historisch hoge winst.

Ook de omzet van het merk steeg flink: van 170,9 miljoen euro in 2022 naar 193,8 miljoen euro in 2023. Die omzetstijging van 23 miljoen komt zowel uit Nederland als België. In ons land steeg de omzet met 15 miljoen euro tot 146 miljoen euro. In België stijgt de omzet met bijna 20 procent tot 47 miljoen.

Winkelbestand
De hogere omzet komt bij Wibra voornamelijk door uitbreiding van het winkelbestand. Onlangs opende de discounter zijn 300e winkel in de Mall of the Netherlands. Ter vergelijking: vorig jaar had het bedrijf ten tijde van deponeren van de jaarrekening 268 filialen.

Naast Nederland en België, zal Wibra over 2 weken ook een derde markt toevoegen. De discounter zal in Lille zijn eerste Franse filiaal openen.

Benieuwd naar de nieuwe strategie van Wibra onder ceo Bas Duijsens? RetailTrends interviewde hem dit voorjaar: ‘We waren ooit het lelijke eendje van de winkelstraat’

Dit is een premium artikel

Verder lezen?

Sluit je net als 2.500 bedrijven aan bij de RetailTrends-community

Slechts €10 voor de eerste maand

Word member van RetailTrends en krijg;
✅ toegang tot alle premium content;

✅ het RetailTrends-magazine (print + online);

✅ net als 40.000 nieuwsbriefabonnees dagelijks het laatste nieuws in je mailbox;

✅ gratis vacactureplaatsingen op RetailTrends Jobs;

✅ korting op RetailTrends-events.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!