Just Eat Takeaway ziet vooral in VS omzet dalen

Just Eat Takeaway ziet vooral in VS omzet dalen

Just Eat Takeaway, het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl heeft in het derde kwartaal van dit jaar 6,34 miljard euro omzet geboekt, 3 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Dit komt met name door tegenvallende resultaten in de Verenigde Staten, waar de omzet met 12 procent daalde. 

Ook in Zuid-Europa, Australië en Nieuw-Zeeland nam de omzet met 12 procent af. In Noord-Europa en het Verenigd Koninkrijk en Ierland nam de omzet nog wel licht toe, met respectievelijk 4 en 6 procent. Het aantal bestellingen daalde in alle regio’s waarin het bedrijf actief is. Het totaal kwam uit op 211,1 miljoen, een daling van 6 procent.

Volgens ceo Jitse Groen is het bedrijf door onder meer het aangaan van nieuwe partnerschappen met supermarkten en apotheken goed op weg om zijn doelstellingen voor dit jaar te halen. Zo kondigde Just Eat Takeaway, het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl, al aan dat het in 3 landen seksspeeltjes gaat bezorgen. In Duitsland ging het bedrijf deze zomer een samenwerking aan met Amazon. Het Amerikaanse dochterbedrijf Grubhub staat nog steeds te koop.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!