About You-baas: ‘Concurrentie uit Azië neemt af’

About You-baas: ‘Concurrentie uit Azië neemt af’

Chinese partijen als Shein en Temu hebben zich in korte tijd op de kaart gezet in Europa, maar hebben moeite om klanten vast te houden. Dat stelt Tarek Müller, managing director van online modeplatform About You.

E-commerce groeit weer, het consumentenvertrouwen trekt wat aan en ook de concurrentiesituatie wordt “steeds meer ontspannen”, aldus Müller tegenover het Duitse Handelsblatt.

Met dit laatste refereert hij aan relatief nieuwe Chinese partijen als Shein en Temu. Volgens Müller zijn de effecten van hun marktintrede, die gepaard ging met hoge marketinguitgaven, inmiddels niet meer zo merkbaar. “We merken dat onze Aziatische concurrenten het moeilijk vinden om klanten te behouden.”

Ondertussen wil About You zelf ook directe leveringen van fabriek naar consument aan gaan bieden, voor outlet-producten. De introductie daarvan zou dit jaar volgen, maar is uitgesteld naar 2025. De benodigde belastinglicentie van de BaFin, de Duitse toezichthouder voor de financiële markten, is al wel rond.

Müller toont zich bescheiden over de verwachtingen van het nieuwe model. De procentuele bijdrage aan de omzet zal volgens hem het komend jaar nog niet de dubbele cijfers halen.

Het Duitse online modeplatform verwacht voor het lopende boekjaar een gecorrigeerde ebitda tussen de 15 en 35 miljoen euro.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!