Ex-topman Abercrombie & Fitch aangeklaagd wegens sekshandel

Ex-topman Abercrombie & Fitch aangeklaagd wegens sekshandel

Voormalig Abercrombie & Fitch-ceo Mike Jeffries is aangeklaagd voor sekshandel en het prostitueren van tientallen mannen. Dat meldt persbureau Reuters.

De voormalig ceo, die 10 jaar geleden vertrok bij het bedrijf, wordt ervan beschuldigd tussen 2008 en 2015 jonge mannen met de ambitie om model te worden, te hebben gedwongen tot drugs en het verrichten van seksuele handelingen met hem en anderen. Dit met de belofte dat ze kans zouden maken om in de provocerende catalogi van Abercrombie te komen. Jeffries stond van 1992 tot 2014 aan het roer van het populaire kledingmerk, bekend om zijn seksueel geladen marketing.

Naast Jeffries, inmiddels 80 jaar oud, zijn ook zijn partner Matthew Smith en James Jacobson, die naar verluidt mannen voor het koppel rekruteerde, aangeklaagd. Volgens de aanklagers voerde Jacobson ‘try-outs’ uit, waarbij jonge mannen van 19 jaar en ouder seks met hem zouden hebben voordat ze werden doorverwezen naar Jeffries en Smith. De mannen moesten geheimhoudingsovereenkomsten ondertekenen en een schadevergoeding betalen als ze iemand vertelden wat er aan de hand was.

Onderzoek BBC
De zaak kwam aan het rollen na onderzoek van de Britse tv-zender BBC. Hierin werd gezegd dat Abercrombie & Fitch mensen zou hebben betaald die Jeffries beschuldigden van seksueel misbruik of intimidatie. Abercrombie, Jeffries en Smith vroegen een federale rechter op 4 oktober om die zaak te seponeren. Het bedrijf zei destijds ‘geschokt’ te zijn door de beschuldigingen tegen Jeffries en noemde het onwaarschijnlijk om te geloven dat het iets met hen te maken had.

Bij veroordeling kijkt het aangeklaagde drietal aan tegen een mogelijk levenslange gevangenisstraf. Abercrombie & Fitch weigerde commentaar te geven op de aanklacht tegen Jeffries en consorten.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!