Frasers Group eist dat Mike Ashley Boohoo gaat leiden

Frasers Group eist dat Mike Ashley Boohoo gaat leiden

Frasers Group schuift hun oprichter en voormalig ceo Mike Ashley naar voren om de Britse online fashionretailer Boohoo te gaan leiden. In een open brief die in handen is van Britse media stelt Frasers dat er sinds het vertrek van John Lyttle als ceo van Boohoo sprake is van een leiderschapsvacuüm, wat een belemmering vormt voor de terugkeer van Boohoo naar groei.

De brief is een reactie op de bekendmaking vorige week dat John Lyttle na 5 jaar als ceo bij Boohoo vertrekt, nadat hij een nieuwe schuldfinancieringsovereenkomst van 222 miljoen pond (266 miljoen euro) afsloot.

Frasers is met 27 procent de grootste aandeelhouder van Boohoo. Naast de benoeming van Mike Ashley als nieuwe ceo, eist Frasers ook dat Boohoo herstructureringsprofessional Mike Lennon aanstelt. Volgens het moederbedrijf zijn de voorgestelde bestuursbenoemingen de enige manier om een nieuwe koers uit te zetten voor de toekomst van Boohoo. Frasers dringt er bij de aandeelhouders van Boohoo op aan het voorstel te steunen.

Boohoo heeft inmiddels in een verklaring laten weten dat het bereid is om op een constructieve manier met Frasers te praten over de vertegenwoordiging van het bestuur. 

Boohoo schrijft sinds 2022 rode cijfers. De bruto handelswaarde in de periode van maart tot en met augustus 2024 bedroeg omgerekend 1,4 miljard euro, een daling van 7 procent ten opzichte van het voorgaande jaar. De omzet daalde met 15 procent naar 745 miljoen euro.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!