Blokker doelwit van brandstichtingen

In België en Nederland zijn Blokker-winkels het doelwit van brandstichting. Dat denkt de Belgische justitie. Afgelopen donderdag ontstond een brand in een Blokker-filiaal in Lokeren. Door die brand gingen uiteindelijk meerdere winkels in vlammen op. In Nederland was de vestiging in Krommenie onlangs nog het slachtoffer. Bij deze brand gingen elf winkels in vlammen op, en werden veertien woningen beschadigd.

De afgelopen jaren zijn in meerdere Blokker-winkels branden ontstaan. Volgens justitie in België lijken al deze branden sterk op elkaar. Zij bevestigt echter nog niet dat het hierbij ook echt om aanslagen gaat, maar uitgesloten wordt het ook niet.

Een mogelijk verband tussen eerdere uitspraken van Jaap Blokker en de branden noemt een Blokker-woordvoerder “Grote onzin en pure speculatie.” In 2002 stelde Blokker dat de meeste gewapende overvallen op zijn winkels zouden worden gepleegd door allochtone daders. “Als Jaap Blokker zich uitlaat over een maatschappelijk onderwerp, dan is dat ter waarschuwing aan de politiek, nooit tegen bevolkingsgroepen.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!