Li Edelkoort: volgende zomer grijs

We hoeven geen felle kleuren meer te dragen om ons dagelijks leven op te vrolijken. Het diepste dal in de wereldeconomie lijkt namelijk voorbij. De doffe kleuren en vooral grijs, zullen al volgende zomer centraal staan. Dat verwacht Lidewij Edelkoort. Tijdens het drukbezochte Trendseminar, georganiseerd door Appletizer, heeft Lidewij Edelkoort de belangrijkste trends in mode en design voor het komende najaar en winter gepresenteerd.

Naast doffere kleuren zal het komende jaar in teken staan van ‘het inpakken’, dus zo min mogelijk bloot en zo veel mogelijk kleding, maar wel liever van dezelfde stof. De Russische matrjoschka’s zijn een goed voorbeeld hiervan. Koud of warm, de lagen gaan over lagen.

“De oorlog aan detail” is al gaande en de creativiteit moet zich uiten in vorm: “Door het knippen van de vorm maak je sculptuur”. Olympus leent zich goed voor een inspiratiebron voor de komende periode: mooi gedrapeerde natuurlijke stoffen worden de basis voor veel modecollecties, waarbij de ouderwetse jersey helemaal terug van weggeweest is. Natuur en milieu is ook een belangrijke trend volgens Edelkoort: het dierlijke en menselijke zie je terug in de stoffen en de vormen. Bont, suède en leer mogen weer hun plaats nemen in de kledingkast.

Maar het menselijk lichaam, van binnen en van buiten, is ook goed voor veel nieuwe ideeën. Patterns van verschillende organen zijn prima geschikt voor nieuwe stoffen. Kleuren die de huid imiteren, maar ook kleuren van sperma, urine of snot kunnen niet alleen in kleding gebruikt worden, maar ook in de auto-industrie. Alles wat lichamelijk is, is belangrijk. Ecologie en duurzaamheid worden de sleutelwoorden.

Religie of volklore kunnen ook thema’s zijn voor de nabije toekomst. Brons is in, net als zilver en goud. Robotachtige materialen en vormen, net als rubber, zullen binnnenkort op de podia te zien zijn.
Dit trendseminar smaakte zeker naar meer voor de aanwezigen. De volgende bijeenkomst met Li Edelkoort is gepland op 10 januari 2007.

Op RetailAgenda.nl verschijnt vandaag een uitgebreid fotoverslag van het Trendseminar.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!