Konmars naar Ahold en Jumbo

Laurus verkoopt het grootste deel van zijn Konmar-winkels aan Ahold en Jumbo. Het Zaanse concern wordt de nieuwe eigenaar van 29 grotere filialen, Jumbo krijgt er twaalf kleinere filialen bij. Met de overname van deze winkels is een bruto bedrag van 133 miljoen euro gemoeid.

Net als bij de overname van de Edah-winkels door Sligro en Sperwer, die eerder deze week werd bekendgemaakt, nemen de nieuwe eigenaren van Konmar het volledige personeelsbestand over.

Van de 29 winkels die naar Ahold gaan, zullen er 23 verder gaan onder de vlag van Albert Heijn. De overige zes worden feitelijk overgenomen door dochter Schuitema, en zullen voortaan de naam C1000 dragen. Ahold en Schuitema leggen 110 miljoen euro neer voor de Laurus-winkels.

Frits van Eerd, algemeen directeur van Jumbo Supermarkten, verwacht dit jaar naast de van Laurus overgenomen winkels, ook nog een aantal andere nieuwe Jumbo-winkels te kunnen openen.

De overname van Konmar wordt naar verwachting richting het eind van dit jaar afgerond. Laurus voert nog onderhandelingen over de overname van de resterende drie Konmars.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!