Vanaf volgend voorjaar zal melk van Campina minder ongezonde vetten bevatten. Dat heeft de producent bekendgemaakt. Het percentage verzadigde vetzuren zal tien procent lager komen te liggen, het percentage onverzadigde vetzuren twintig procent hoger. De hoeveelheid Omega 3-vetzuren zal daarnaast worden verdubbeld.
Dat is het gevolg van weidegang en andere voeding voor de melkkoeien. Die voeding zal samengesteld worden moet ‘groene’ soja, een gevolg van een samenwerking tussen Campina, het Wereld Natuur Fonds, Solidaridad en de Stichting Natuur en Milieu. Campina noemt het een nieuw zuivelconcept, en zelfs “een nieuwe standaard in zuivelland.”
“Als grootste retailmerk in Nederland gaat Campina consumenten, afnemers en maatschappelijke organisaties vanaf vandaag nog duidelijker maken waar ze voor staat: voor melk van Nederlandse origine, stimulering van weidegang, verduurzaming van de zuivelketen met groene soja voor de voeding van koeien én melk met een evenwichtiger vetsamenstelling.”
Gezonder vet in Campina-melk
Gepubliceerd op 12 juli 2006 om 00:00
Reacties 0