Supermarktconcern Laurus houdt in totaal 220 miljoen euro over aan de verkoop van Konmar en Edah. Want hoewel de feitelijke opbrengst ruim 350 miljoen euro is, moet Laurus ruim eenderde van dat bedrag afstaan aan schuldeisers. Per 30 januari 2007 moet Laurus’ schuld onder de 200 miljoen euro liggen. Laurus verwacht aan deze eis van de banken te kunnen voldoen. Op 1 januari van dit jaar bedroeg de schuld nog 359 miljoen euro.

Dat werd gisteren bekend op een buitengewone vergadering van het Bossche bedrijf. Op die vergadering hebben de aandeelhouders hun fiat uitgesproken over de voorgenomen verkoop. Vorige week maakte de Nederlandse Mededingingsautoriteit nog bekend akkoord te gaan met de overname van winkels door Sligro, Sperwer en Jumbo.

Ook zal de huidige Super de Boer-organisatie worden herzien. De komende anderhalf jaar worden bijvoorbeeld zestig eigen winkels omgezet in franchise-winkels. Op het hoofdkantoor zullen bovendien ongeveer driehonderd banen verdwijnen. In de rest van de organisatie worden nog eens zo’n 150 arbeidsplaatsen geschrapt.

Reageer op de stelling van de week op het Forum: ‘Laurus komt er bovenop’