Compensatie Bos en Lommer-winkels

De gemeente Amsterdan stelt de gedupeerde winkeliers van het Bos en Lommerplein voorlopig schadeloos. Het precieze bedrag van de compensatie is nog onbekend. Zonder hulp van het Rijk betaalt de gemeente autonoom, maar later hoopt het de kosten te verhalen op een aansprakelijke derde. Wethouder Asscher maakte dit gisteren bekend bij de presentatie van de commissie die de problemen met het woon- en winkelcomplex onder de loep neemt. Vormalig VROM-minister Margreeth de Boer leidt de commissie.

Asscher meldde ook dat Martin Kok, de MKB-manager van de centrale stad, is aangesteld als accountmanager. Kok “zal vragen van ondernemers beantwoorden en kanaliseren en heeft daarom de bevoegdheid om deals te maken met individuele ondernemers”, aldus Asscher. Die 'deals' staan niet gelijk met toezeggingen, dat blijft de bevoegdheid van et college van burgemeester en wethouders.

“Deze aanstelling heeft niet te lang geduurd. Iedereen goed onder dak krijgen, was de eerste prioriteit”, vindt Asscher die zo antwoord op de aanzwellende kritiek over slechte communicatie met de ondernemers. “Met iedere ondernemer werken we een individuele regeling uit. We gaan maatwerk leveren”.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!