“Hema verliest flower power uit oog”

Blokker is niet onder de indruk van Hema’s plagiaatbeschuldiging. Dat bleek afgelopen vrijdag tijdens een rechtszitting over de kwestie. Blokker zou het ontwerp voor bloemetjesmotieven, vakjespatronen en keukenhanddoeken rechtstreeks van Hema hebben gekopieerd. Maar dat is grote onzin, aldus het verweer van Blokker.

“Blokker is geen trendsetter en Hema ook niet”, aldus Blokkers raadsman Jos Fruytier. “Internationale tijdschriften geven de laatste mode aan, op het moment fleurige bloemen en sprekende kleuren. Op basis daarvan bepalen alle grote ketens wat ze gaan verkopen.” Bovendien zijn bloemetjes al sinds de flower-powertijd in de jaren zestig mateloos populair, aldus de stelling van Blokker.

Hema’s advocaat Wolter Wefers Bettink meent echter dat het niet zozeer om een trend gaat bij de vermeend gekopieerde artikelen. "Dat is alleen een richting. Het gaat om de concrete invulling.” De felgekleurde handdoeken met vier banden, de ‘naïeve’ ronde bloemen en de vakkenpatronen in basiskleuren zouden de klant direct aan Hema doen denken.

Het warenhuis eist dat de betreffende producten uit de Blokker-winkels worden gehaald, en worden vernietigd. De rechter zal op 10 augustus bepalen of het zover komt.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!